Saatiin melko viime tipassa tilaisuus osallistua Gievran kanssa Raahen tokokisoihin viime lauantaina. Päätin, että jos ja kun emme ehtisi enää treenata, niin tekisimme nyt sen, mitä olen niin kauan suunnitellut, keskeyttäisimme kisan kaavaa rikkoaksemme.

Kehäänmeno, se murheenkryyni, sujui tällä kertaa ilman ongelmia. Kurinpalautus lienee tehonnut, sillä paikalla oli kuitenkin sellaisia koiria, joihin Gievra tyypillisesti rakastuu: bc-narttu ja aussienarttu. Nyt ei siis mitään ongelmia siinä.

Paikalla istuminen ok, 10. Paikallamakuu samoin, 10.

Seuraaminen meni kokonaisuutena aika hyvin, olin tyytyväinen. Ei se tietenkään treenien tasoa ollut, vaan Gievraksi paikka paikoin aika löysää, mutta se pysyi mukana koko ajan, ei nuuskinut, ei haahuillut, ja enimmäkseen taisi pitää kontaktiakin. Perusasennot olivat aika ok, yksi jäi tekemättä, kun tuli ensimmäisen kerran juoksusta seis. Se ehti vähän edelle ja korjasi kyllä paikkansa, muttei jostain syystä älynnyt istua. Toisella kerralla sekin ok. Saatiin vissiin 8.

Idarissa tuli sitten pari virhettä juuri niissä kohti, missä ei olisi pitänyt tulla. Seisomisessa ja istumisessa treeni oli näköjään mennyt perille, kun se jäi molemmissa oikeaan asentoon, mutta seisomisessa se kääntyi kummasti minua kohti, kun olin tulossa takaa. Ja sitten, mikä kaikkein kummallisinta, se ei mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä! Se on juuri se, minkä piti olla varma. Ja sitten kun kehän ulkopuolella myöhemmin nollasin, niin se ei taaskaan meinannut mennä maahan. Sanoinkohan sitten jotenkin oudosti käskyn vai ollaanko harjoiteltu jo liikaakin seisomisen ja istumisen erottelua..? Nyt jälkikäteen taas treeneissä homma on kyllä sujunut, vaikka on ollut sadesäätäkin (ja kisoissa siis aurinkoinen, kuiva ilma). Idarin seuraaminenkin oli huonoa, löysää, mutta se saattoi johtua siitä, että vastasin itse liikkurille liian hätäisesti, enkä ottanut alkuun sitä aikaa, jonka olisimme tarvinneet. Tästä taidettiin saada 5, joskin itse olisin antanut 0.

Luoksetulon jätössä tuli taas ihan tyhmä virhe, ehkä jälleen liian hätäisen "valmiin" jälkeen. Gievra ei mennyt ekalla maahan, mutta kaukana ollut tuomari ei ilmeisesti huomannut ensimmäistä käskyä, kun en silloin katsonut koiraa. Itse luoksetulo meni hyvin. Gievra ei tullut likimainkaan täysiä, vaan rauhallista ja reipasta laukkaa. Siitä oli hyvä ottaa pysäytykset. Vauhti säilyi samana loppuun asti, ellei peräti vähän reipastunut viimeiseen väliin. Tästäkin saimme 10. Harmittaa vain se, että nykyään jotkut tuomarit antavat kymppejä matelevistakin luoksetuloista, kunhan pysäytykset onnistuvat (syö arvostusta kympeiltä). Kumpikahan siinäkin liikkeessä on se varsinainen asia? Itse en aio antaa periksi houkutukselle, vaan pidän edelleen laukkaa pysäytyksen kriteerinä. Tosin nykyään suosin rauhallista laukkaa "tule"-käskyllä ja ainoastaan "luokse"-käskyllä on tarkoitus tulla täysiä.